Evde hazırlanan tatlıların yerini hiçbir şey tutmaz. Kabak tatlısı da bu tatlılardan biri. Hem basit hem de lezzetli bu tarif ile kış aylarının tadını çıkarın.

Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı kabak tatlısının yapımı sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım kabak tatlısı tarifi.

Kış akşamlarınıza tat katacak enfes bir tatlı arıyorsanız, kabak tatlısı tam size göre. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı için gereken her şey.

MALZEMELER

Kabak Tatlısı İçin:

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)
1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)

TARİF

Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.
Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.
İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin.
Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin

Kabak tatlısı, kış aylarının en sevilen tatlılarından biri olarak sofralarımızda yer alıyor. Bu tarifle, hem lezzetli hem de hafif bir tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Kaymak veya dondurma ile servis ederek, bu tatlıyı aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyebilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve kış gecelerinizi tatlandırın! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi