Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ağızda dağılan kurabiye, tüm tatlı severlerin favorisi. Bu basit tarifle, herkesi mutfağınıza çekecek aromalı kurabiyeler yapın.

Çayın yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, ağızda dağılan kurabiye en iyi seçenek. Bu lezzetli ve kolay tarif ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları.

Ağızda dağılan kurabiye, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir atıştırmalık. Bu tarif ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Malzemeler:

250 gram tereyağı

2 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri İçin;

Yumurta akı

İri dövülmüş fındık ve toz şeker karışımı

Ağızda Dağılan Kolay Kurabiye Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağı ile tüm malzemeyi yoğurma kabına ekleyin.

Azar azar un ilavesi yaparak, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Fındık ve şeker karışımını hazırlarken, hamuru 5 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına daha sonra fındık karışımına bulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok pembeleşmeden pişirin.

Püf Noktası:

Tereyağı oda ısısında yumuşamış olmalıdır.

Un ilavesini azar azar yapın ki hamurun kıvamı yumuşak olsun.

Bu tatlı herkesin dilinde: Misafirlerinizden tam not alacak Sütsüz İrmik Helvası tarifi Bu tatlı herkesin dilinde: Misafirlerinizden tam not alacak Sütsüz İrmik Helvası tarifi

Fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır.

Kurabiyelerinizi çok kızartmadan fırından alın.

Ağızda dağılan kurabiye, herkesin seveceği, yumuşacık bir lezzet sunar. Bu kolay ve pratik tarif ile siz de kısa sürede muhteşem kurabiyeler yapabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika lezzeti deneyimleyin. Misafirleriniz bu kurabiyelere bayılacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi