Ev yapımı kakaolu kek, aile için akşam çayında veya özel günlerde ideal bir seçenektir. Fındık, ceviz ve badem gibi ek malzemelerle daha da zenginleştirebilirsiniz.

Kakaolu kek yapılışı sırasında bazı püf noktaları bilmek, kekinizin daha iyi kabarmasını sağlayabilir. Bu tarif, lezzetli bir kakaolu kek için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için kakaolu kek mükemmel bir seçim. Bu basit tarifle, çocukların ve büyüklerin favorisi olacak bir kek yapabilirsiniz.

Kakaolu Kek Malzemeleri

3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
3 su bardağı un
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
½ çay bardağı maden suyu
½ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için;

tereyağı

Kek üzerine

Pudra şekeri

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Bu kurabiyeye kimse hayır diyemiyor: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye kimse hayır diyemiyor: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi

Kakaolu kek yapımı için öncelikle yumurtalarımızın oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim. Ardından derin bir karıştırma kabı alalım.
3 tane yumurtayı kıralım ve ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. (1 su bardağı 200 ml)
Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Eğer mikseriniz yok ise çırpma teli ile iyice çırpabilirsiniz. Burada önemli olan şekerin ve yumurtanın birleşerek köpürmesidir.
Ardından sıvı yağ, maden suyu ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Çırpılan kek harcına unu ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyelim.
Dilerseniz unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edebilirsiniz.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Malzemelerimizi ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştıralım.
Kullanacağınız kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Kek kalıbının her noktasının yağlanmasına özen gösterelim ki kekimiz kalıptan güzelce çıksın.
Yağlanan kek kalıbı içerisine kek harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi pişirelim.
İlk 15 dakika fırın kapağını hiç açmamaya özen gösterelim.
Kekimizi 30-35 dakika kadar kontrollü pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. İlk 15 dakikadan sonra kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Pişen kekimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek ılıdığında kek kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım.
Kekimizin üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirebiliriz.
Kekimiz hazır.

Kakaolu kek tarifi, lezzetli ve pratik bir tatlı sunarak sofralarınıza tatlı bir dokunuş katıyor. Bu tarif ile evde kolayca kakaolu kek yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle keyifli anlar paylaşabilirsiniz. Her diliminde mutluluk ve lezzet garantili, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi