Islak kek, nemli yapısı ve lezzeti ile herkesin favorisi. Peki, bu mükemmel tatlıyı evde yapmanın sırları neler? İşte karşınızda, pratik ıslak kek tarifi!

Misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Islak kekin nasıl yapıldığını adım adım öğrenmek için okumaya devam edin.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Bu ıslak kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın ve tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayın.

Islak Kek tarifi

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Islak kek, herkes tarafından sevilen ve evde kolayca yapılabilecek bir tatlıdır. Bu tarif ve ipuçlarıyla, ıslak keki mükemmel bir şekilde yapabilir ve sevdiklerinizle birlikte lezzetli anlar yaşayabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi