Köfte tarifleri arasında özel bir yere sahip olan patates köftesi, lezzeti ve pratikliğiyle ön plana çıkıyor. Et kullanmadan hazırlanan bu köfte, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte adım adım patates köftesi tarifi...

Patates, mutfaklarımızın en çok sevilen malzemelerinden biri. Bu kez patatesi köfte yaparak farklı bir şekilde değerlendireceğiz. Patates köftesi tarifimiz, hem pratik hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal.

Yediden yetmişe herkesin bayıldığı patates köftesi, ekonomik ve pratik oluşuyla dikkat çekiyor. Bu tarifle, patatesin bu eşsiz halini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, patates köftesi yapmanın püf noktaları...

Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi Efsane lezzet: Herkesi şaşırtacak Soğanlı Menemen tarifi

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi