Evinizde basit malzemelerle kısa sürede harikalar yaratmaya ne dersiniz? Pudra şekeri, vanilya, tereyağı ve un ile muhteşem kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte adım adım tarif!

Misafirleriniz için hızlı ve kolay bir lezzet mi arıyorsunuz? 15 dakikada hazırlayabileceğiniz pudra şekerli kurabiye tarifi ile çay saatleriniz şenlenecek.

Pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlar, doğru yerdesiniz! Sadece dört malzemeyle, evde kıyır kıyır kurabiyeler yapmanın tadını çıkarın.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

MALZEMELER

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya

ÜF NOKTASI

Eğer vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik kurabiye şekli verin ve o şekilde pişirin. İçerisine koyacağınız elma ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlayacak hem de daha lezzetli olmasına neden olacaktır. Dilerseniz içerisine tarçın, limon veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın.

Azar azar unu ilave edin.

İlk etapta toparlanması zor gibi görünsede yoğurdukça güzel kıvam alıyor. Kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. O sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak fırın tepsinize dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirip arzuya göre soğuduğunda pudra şekeri serperek servis edin.

Bu kolay ve lezzetli pudra şekerli kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırmak artık çok kolay. Az malzeme ile maksimum lezzet elde edebileceğiniz bu tarif, herkes tarafından sevilecek. Hem pratik hem de hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!  Afiyetler olsun.

Editör: Haber Merkezi