Tatlı krizleriniz için hafif ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, saray sarması tam size göre. Bu tarifle, misafirlerinizi de kendinizi de şımartın.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi saray sarması, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Bu özel tarif ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın.

Hindistan cevizi ve kakaolu krem şantinin muhteşem uyumuyla saray sarması, tatlı menünüzün baş tacı olmaya aday. Şimdi bu lezzetli tarife yakından bakalım.

MALZEMELER

1 litre süt
50 gram tereyağı
1 bardak un
1 bardak şeker
100 gram Hindistan cevizi
1 paket krem şanti (Kakaolu)

Google'da en çok aranan tatlı: Meyveli ve Muhallebili Magnolia tarifi Google'da en çok aranan tatlı: Meyveli ve Muhallebili Magnolia tarifi

TARİF

Derin bir tencereye süt ve şekeri koyup karıştırın.
Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
Yağı ekleyin ve karıştırın.
Büyük bir tepsiye Hindistan cevizi serpin.
Muhallebiyi sıcakken yayın ve düzleştirin.
Soğuduktan sonra (1 saat kadar buzdolabında bekletilerek) krem şantiyi ekleyin ve yayın.
3 saat daha buzdolabında dinlendirin.
Uzunlamasına ikiye kesin ve geri kalan dilimleri enine kesin.
Spatula yardımı ile rulo hâline getirin ve servis tabaklarına koyun.

Saray sarması, tatlı seçenekleri arasında hem hafifliği hem de kolay yapılışıyla öne çıkıyor. Bu tarif ile tatlıya olan bakış açınız değişecek. İster özel günlerinizde ister günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için saray sarmasını tercih edebilirsiniz. Hazırlaması keyifli, yemesi ise bir o kadar lezzetli olan bu tatlıyı denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!