Gelin Tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Ev yapımı bu tatlı, özel günlerinizde ve misafir ağırlarken vazgeçilmeziniz olacak. İşte adım adım Gelin Tatlısı tarifi...

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı mı arıyorsunuz? Gelin Tatlısı ile tanışın. Bu kolay ve lezzetli tarif ile tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedin ve unutulmaz anlar yaşayın.

Ev yapımı tatlıların tadı bir başka oluyor, hele bir de Gelin Tatlısı ise! Bu detaylı rehberle, geleneksel bir lezzeti kolayca yapabilir ve sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Gelin tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...

Püf noktası:

Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Gelin Tatlısı, lezzeti ve zarif görünümüyle her zaman favoriniz olacak. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi