Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm arıyorsanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır ay tatlısıyla tanışın. Şerbetli tatlıların en iyisiyle evinizde tatlı bir rüzgar esiyor.
Evde baklava yapmanın en kolay ve lezzetli yolu olan kıyır kıyır ay tatlısı tarifi, her lokmada ağzınızda dağılacak. İşte, adım adım bu muhteşem tatlıyı hazırlama rehberi.
Şerbetli tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday kıyır kıyır ay tatlısı, evde hazırlaması kolay ve lezzetiyle mest eden bir tatlı. İşte detaylı yapılışı...
Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu
Hamuru için;
1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için;
Toz fıstık
Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi
Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.
Kıyır kıyır ay tatlısı tarifiyle, evinizde baklava lezzetini yaşamak artık çok kolay. Bu pratik ve lezzetli tarif, tatlı krizlerinize enfes bir çözüm sunarken, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. Şerbetli ve cevizli bu enfes tatlı, tatlı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti keşfedin!