Evde tatlı yapmanın en keyifli yollarından biri de fıstıklı lezzetler yaratmaktır. İşte size, adı kadar özgün ve lezzetli bir tarif: Fıstıklı Büzüşük Oklava Tatlısı.

Fıstığın eşsiz tadını tatlılarınızda arayanlar için harika bir tarifimiz var: Fıstıklı Büzüşük Oklava Tatlısı. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlıyı evde yapmaya ne dersiniz?

Fıstıklı tatlılar mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden. Ama bu kez sizi farklı bir tarifle tanıştırmak istiyoruz: Fıstıklı Büzüşük Oklava Tatlısı. Bu tatlı, her lokmada sizi büyüleyecek.

Fıstıklı büzüşük oklava tatlısı 

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğut
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Un

Açmak için;

Un
Nişasta

İç Harcı için;

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi

Fıstık

Üzeri için;

Sıvıyağ

Şerbeti İçin;

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
5-6 damla limon

TARİF

Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğuruyoruz. Hazırlanan hamuru 10 dk üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Ardından dinlenmiş hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine nemli bezimizi örtüyoruz. Bir bezeyi alıp açmak için hazırladığımız un ve nişasta karışımı ile açıyoruz. Açtığımız bir bezeyi ortadan ikiye kesip yarısına fıstık serpip ince oklavayla sarıp, sardığımız yufkayı iki tarafından tutup ortaya doğru büzüyoruz ve yağlanmamış tepsiye diziyoruz kalan diğer yarım yufkayı da bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Bezeler bittikten sonra üzerine iyice ısıttığımız sıvı yağı döküyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran tatlımızı ılımaya bırakıyoruz, ılıdıktan sonra ılık şerbeti de tatlımıza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsteğe bağlı üzerine fıstık serpiştirebilirsiniz.

Fıstıklı Büzüşük Oklava Tatlısı tarifiyle, tatlı yapmanın ne kadar keyifli ve ödüllendirici olduğunu göreceksiniz. Bu özel ve lezzetli tatlı, hem görsel bir şölen sunuyor hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Özel günlerinizde ya da sıradan bir akşamüstü çay saatinizde bu tatlıyı deneyerek, sevdiklerinize ve kendinize küçük bir lezzet kaçamağı yapabilirsiniz. Unutmayın, mutfağınızda yaratacağınız her tat, sevgiyle harmanlandığında çok daha güzel olur. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi