Elma ve çikolatanın muhteşem uyumu ile hazırlanan çikolata soslu elma topları, hem kolay hem de enfes bir tatlı alternatifi. Bu tarifi deneyin, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürün.

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz çikolata soslu elma topları tarifiyle, tatlıya olan bakış açınız değişecek. Az malzeme ile muhteşem lezzetler yaratmaya hazır olun.

Tatlı sofralarınız için yeni bir önerimiz var: Çikolata soslu elma topları. Bu pratik ve lezzetli tarif, tatlı menünüzün yıldızı olmaya aday.

Çikolata Soslu Elma Topları Tarifi

Malzemeler

3 adet elma
1 adet muz (olmayabilir)
1 çay bardağı ceviz içi
2 paket petibor bisküvi

Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi Meze sofralarınızı baştan yaratın: Pratik Acılı Ezme tarifi

sosu için;

1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
60 gr sütlü veya bitter çikolata tablet

süslemek için;

antep fıstığı

Çikolata Soslu Elma Topları Nasıl Yapılır?

Elmaları soyup rendenin küçük ince tarafıyla rendeleyin. Derin bir kaseye alın. Muz varsa ezip içine ekleyin. Muz yoksa eklemeyebilirsiniz, benim elimde vardı değerlendirmek için kullandım.
Cevizi iri çekip elma ve muz karışımına ekleyin.
Bisküvileri rondoda çekerek azar azar ekleyin ve malzemeleri yoğurun.
Karışım toparlandığında kıvam alır, bunun üzerine streç film ile örtün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Bu arada sosu hazırlamak için tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alınca tereyağını ve çikolatayı ekleyin ve 3-4 dakika mikser ile çırpın.
Elma toplarını buzdolabından çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Eliniz yapışıyorsa ara ara elinizi ıslatarak daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
Yuvarladığınız topları servis tabağına alın ve üzerine bir kaşık sos dökün. Ardından Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 

Editör: Haber Merkezi