Ev yapımı mücver ile sofralarınıza renk katın. Bu tarif, kabak, havuç ve patatesten oluşan lezzetli bir karışımla herkesin beğenisini toplayacak.
Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yeni bir yıldız: Sebzeli mücver. Bu kolay ve lezzetli tarifle, hem midenizi hem de gözünüzü doyurun.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mücver, bu tarif ile bir adım öne çıkıyor. Renkli sebzeler ve baharatların eşsiz uyumu ile tanışın.
Sebzeli Mücver Tarifi
Malzemeler
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet küçük boy patates
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
küçük bir kase beyaz peynir
8-9 adet yeşil soğan
çeyrek demet dereotu
yarım paket kabartma tozu
tuz
karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Sebzeli Mücver Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabak, havuç ve patatesi rendeleyip bir kaba alın.
Üzerlerine biraz tuz serpip beş dakika kadar bekletin.
Ardından elimizle sebzelerin suyunu sıkarak başka bir kaba alın.
Üzerine verilen tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. (Eğer karışım çok cıvık gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.)
Bir tavaya sıvı yağ koyun ve harcınızdan birer yemek kaşığı alarak hafif yassı şekil verin.
Arkalı önlü kızartın.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.
Sebzeli mücver tarifi ile lezzetlerinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik lezzet, herkesin beğenisini kazanacak. Sebzeli mücver yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, püf noktaları ve yapılışı haberimizde anlattık. Umarız bu tarif sizin ve sevdiklerinizin damak tadına uygun olur. Afiyet olsun…