Ev yapımı tatlıların içinde özel bir yere sahip olan Gelin Tatlısı, şimdi sizin de mutfak becerilerinizle hayat buluyor. İşte lezzetli bir Gelin Tatlısı yapmanın tüm detayları.

Gelin Tatlısı, lezzeti ve şıklığıyla özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Bu pratik ve lezzetli tatlıyı evinizin konforunda hazırlamaya ne dersiniz?

Mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle Gelin Tatlısı, herkesin beğenisini kazanacak. Bu pratik tarif ile tatlı bir serüvene çıkın.

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:

2,5 su bardağı süt

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...
Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Gelin Tatlısı, malzemelerin mükemmel uyumu ve kolay yapımıyla tatlı sohbetlerinizin baş tacı olacak. Bu tarif sayesinde, ev yapımı tatlıların lezzetini ve kalitesini her lokmada hissedeceksiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi