Fincan tatlısı, küçük fincanlarda saklı büyük bir lezzet sırrı taşıyor. Bu tarifi deneyerek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir sütlü tatlıya adım atın. İster hindistan cevizi, ister meyve ile süsleyin, tatlı sofralarınızı şenlendirecek.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi fincan tatlısı ile tanışın! Pratik hazırlanışı ve hafif tadıyla, her öğünün yanında rahatlıkla sunabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. İşte adım adım fincan tatlısı yapılışı...

Görüntüsüyle masanızı, tadıyla damağınızı şenlendirecek fincan tatlısı tarifi karşınızda! Bu basit ve lezzetli sütlü tatlı, herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir mucize. Tarifimizle fincan tatlısını keşfedin ve tatlı anlarınızı özel kılın.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

FİNCAN TATLISI

MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için:

Hindistan cevizi tozu
Çikolata

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

Fincan tatlısı için; Önce süt, un ve şekeri karıştırıp bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve margarini ekleyip iyice çırparak karıştırın. Kahve fincanlarının içi ıslatılarak doldurulur. Bardaklar ıslak değilse kalıp şeklinde çıkartamazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekleyecektir. Şekeri fincandan çıkardığınızda, ters çevirin ve fincan sallanacak ve kenarlarından hava girmesine sağlayarak çıkarın. düşen fincan tatlısını hindistan cevizine batırılır ve istenildiği gibi süslenir.

FİNCAN TATLISI PÜF NOKTALARI

Kullanılan kapları pudingi dökmeden önce mutlaka nemlendirmelisiniz. Aksi takdirde şekerler kalıp şeklinde bardaktan çıkmaz. Aynı zamanda kullandığınız fincanların geniş ağızlı olmasına dikkat etmelisiniz. Dar bardaklardan tatlınızı çıkarmak zor olacak.
Tatlınıza limon kabuğu rendesi rendeleyebilirsiniz.
Kullanılan fincanlar normal Türk kahvesi fincanlarıdır.

Fincan tatlısı yapımı ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyoruz. Bu tarif ile tatlı yapımı artık sizin için zorlu bir süreç olmaktan çıkacak, her fincan tatlısında, tatlı sofralarınıza şıklık ve lezzet katacaksınız. Deneyin, tadını çıkarın ve tatlı anlarını paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi