Şerbetli tatlı denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri yoğurt tatlısı. Bu tarif, irmik, yoğurt ve şekerin mükemmel uyumunu mutfaklarınıza taşıyor.

Yoğurt tatlısı, hem kolay yapılışı hem de eşsiz lezzeti ile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. İşte, bu tatlıyı evde yapmanın en kolay yolu.

Şerbetin tatlı melodisi ve yoğurdun ferahlatıcı etkisi bu tarifte buluşuyor. Yoğurt tatlısı, aile toplantılarınızın ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Yoğurt Tatlısı tarifi

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
1 bardak yoğurt
1 bardak un
4 yumurta
1 barda toz şeker
1 paket vanilya (İsteğe bağlı)
1 barda sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2,5 bardak toz şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

Bir tencere içerisine şekeri ve su konulur, eriyene kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyu eklenir ve 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Bu işlem şerbet yapımı içindir.
Kek ve yumurtalar bir kapta karıştırılır. Üstüne toz şeker eklendikten sonra şeker eriyene dek karıştırılmaya devam edilir.
Bir sonraki adımda içine yağ, limon kabuğu ve yoğurt ilave edilir. Karıştırmaya devam ederken irmik, un ve kabartma tozu katılır. Daha sonra ise vanilin eklenerek kek kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Fırına koyulacak bir borcam seçilir ve yağlanır. Ardından hazırlanan karışım borcama dökülür ve 190 derecelik fırına sürülür. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra dilimlere ayrılır ve üzerine şerbet gezdirilir. Daha sonra dinlenmeye bırakılır ve hazır olduğunda servis edilir.

İşte, şerbetli tatlıların en lezizlerinden biri olan yoğurt tatlısının tarifi karşınızda! Bu basit ve lezzet dolu tarif ile tatlı ihtiyacınızı en tatmin edici şekilde karşılayabilirsiniz. Yoğurt tatlısı, her yudumunda şerbetin ve yoğurdun muhteşem uyumunu sunarak, tatlı severlerin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi