Son zamanların popüler tatlısı muhallebili kadayıf, geleneksel tatları modern dokunuşlarla birleştiriyor. Bu nefis tatlıyı evde denemeye ne dersiniz?

Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız, muhallebili kadayıf tatlısı tam size göre. İşte lezzet dolu bu tatlıyı yapmanın tüm püf noktaları...

Kadayıf ve muhallebiyi bir arada düşünebiliyor musunuz? İşte, her lokmada lezzet şöleni yaşatacak muhallebili kadayıf tatlısı tarifi!

Yapımı için malzemeler

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

250 gram kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi

Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Muhallebili kadayıf tatlısı, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla harmanlayarak tatlı severlerin gönlünü fethediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem lezzeti hem de hafifliğiyle dikkat çekiyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu nefis tatlıyı yaparak onları şımartın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!

Editör: Haber Merkezi