Kesme İrmik Tatlısı, şerbetli tatlı severlerin favorisi! Evde bu tatlıyı yapmanın inceliklerini öğrenerek, sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayın. İşte size adım adım bir rehber.

Ev yapımı tatlıların en lezzetlisi olan Kesme İrmik Tatlısı ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın. Bu basit ve etkili tarifle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Lokum kıvamındaki Kesme İrmik Tatlısı ile herkesin tatlı ihtiyacını giderin. Bu kolay tarif, tatlı yapmanın ne kadar zevkli ve ödüllendirici olabileceğini gösterecek.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

Kesme İrmik Tatlısı tarifimizle, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Bu lezzetli ve pratik tarif, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli tatlı ustaları için mükemmel. Umarız bu tatlı, aileniz ve misafirleriniz için unutulmaz anlara eşlik eder ve her lokmada tatlı bir mutluluk sunar. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi