İftar sofraları için hem kolay hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bu pastane usulü şekerpare tarifi tam size göre. Misafirlerinizi ve ailenizi bu lezzetle şaşırtın.

Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır, özellikle de ağızda dağılan bir şekerpare ise. İftar için özel bir tatlı yapmaya hazırsanız, işte adım adım şekerpare tarifi.

Şekerpare, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Pastane usulü, ağızda dağılan bu şekerpare tarifi ile iftarınızı tatlandırmaya hazır olun.

Pastane Usulü Ağızda Dağılan Şekerpare Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmezi iftar sofralarını tatlandıran enfes lezzetlerden biri olan Şekerpare, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir tatlıdır. Pastane usulü bu ağızda dağılan Şekerpare tarifi ile iftar sofralarınızı şenlendirin. İşte adım adım Şekerpare yapımı ve püf noktaları:

Şekerpare için Gerekli Malzemeler:

Hamuru İçin:

125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin de kullanabilirsiniz)
2 adet yumurta (birinin akı kullanılacak)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti İçin:

4 su bardağı su (200 ml)
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ya da Hindistan cevizi tozu

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şerbet için bir tencereye su ve şeker ekleyin, karıştırın ve kaynatmaya başlayın.
Kaynama noktasına geldikten sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Derin bir karıştırma kabında tereyağı, yumurta (birinin tamamı ve diğerinin akı), sıvı yağ, irmik ve pudra şekeri karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle oval şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını hamurların üzerine sürüp, çatal ile hafif çizikler atarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün.
Şerbetini çekmesi için üzerini başka bir tepsi ile kapatarak dinlendirin.
Üzerini toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ya da Hindistan cevizi tozu ile süsleyerek servis yapın.
Bu tarif ile iftar sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın. Pastane usulü ağızda dağılan Şekerpare, herkesin beğenisini toplayacak.

Bu özel şekerpare tarifi ile iftar sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizden tam not alacaksınız. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, Ramazan boyunca vazgeçilmeziniz olacak. Pastane lezzetindeki şekerparelerinizi hazırlarken verdiğimiz püf noktaları unutmayın. Afiyet olsun ve Ramazan ayınız bereketli geçsin!

Editör: Haber Merkezi