İzmir’in vazgeçilmez tatlısı Şambali, irmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla ağızları tatlandırıyor. Aniden gelen misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir seçenek olan Şambali tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Şam tatlısı ya da Şambaba olarak da bilinen Şambali, evde yapabileceğiniz pratik tatlılardan biri. Tam kıvamında bir Şambali tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve püf noktalarını derledik.

İster tatlı krizlerinizde, ister misafirlerinize sunmak için olsun, Şambali tatlısı her daim kurtarıcınız olabilir. İzmir’in bu meşhur tatlısını evde yapmak için gereken malzemeler ve kolay yapılış aşamalarını sizin için hazırladık.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün. Afiyet olsun!

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz Şambali tatlısı, İzmir'in geleneksel lezzetlerinden biri. İrmik ve şerbetin uyumuyla hazırlanan bu tatlı, her sofranın yıldızı olmaya aday. Tam kıvamında bir Şambali tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım tarifimiz, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde çözecek. Şimdi bu eşsiz tatlıyı deneyin ve evdeki herkesi büyüleyin!

Editör: Haber Merkezi