Hira tatlısı, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Yemeklerden sonra ya da tatlı bir atıştırmalık olarak, herkesi memnun edecek bir tarif.

Irmiğin en güzel hali olan hira tatlısı, Tokat'ın geleneksel lezzetlerinden biridir. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın.

Yemek sonrası hafif bir tatlı arayışındaysanız, irmikli hira tatlısı tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılayacak.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin
Üstünü bulamak için:
1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

TARİF

İlk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.
Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın
Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin.
Şerbetini çekip dinlenen tatlılarınızı Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Hira tatlısı, irmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan, herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Bu tarifi deneyerek, evde kolayca şerbetli tatlıların nasıl yapılabileceğini keşfedin. Misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz bu lezzetli tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Editör: Haber Merkezi