Tatlı dünyasının klasiklerinden kazandibi, ev yapımıyla ayrı bir güzellik kazanıyor. Peki, bu lezzetli tatlıyı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte, her adımında lezzetin sırlarıyla dolu kazandibi tarifimiz...

Kazandibi ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirmeye ne dersiniz? Bu tarif, lezzetiyle misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakacak. Adım adım kazandibi yapımına dair tüm detaylar burada.

Kazandibi tarifi

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem

Tepsi için

15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

TARİF

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin.

Editör: Haber Merkezi