Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tatlı arıyorsanız, yalancı tavuk göğsü tam size göre. Pastane lezzetini aratmayan bu tarif, tatlı sofralarınızın yıldızı olacak.

Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan yalancı tavuk göğsü, pratik tarifiyle mutfaklarınıza konuk oluyor. Bu adımları takip ederek, evinizde pastane tadında tatlılar yapabilirsiniz.

Yalancı tavuk göğsü, hem hafif hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal. Bu basit ve etkili tarif ile sütlü tatlıların en güzellerinden birini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsünün Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır? Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. 
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. 
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi