Evde el açması ıspanaklı börek yapmak, ustalık işi gibi görünse de aslında bu tarif ile herkes için mümkün. Taze ıspanak ve doğru tekniklerle, bu lezzeti evinize taşıyın.

Ispanaklı börek, sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak bu el açması tarifi ile ıspanaklı börek, aileniz ve misafirleriniz için unutulmaz bir tat haline gelecek.

Her lokmasında sağlık ve lezzeti bir arada sunan ıspanaklı börek, bu tarif ile mutfaklarınıza yeni bir soluk getirecek. El açması hamurun ve taze ıspanağın muhteşem uyumunu keşfedin.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Ispanaklı Börek malzemeleri

Ispanaklı İç Harcı İçin;

5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 kilogram kadar ıspanak
Yufkalara sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

1 adet yumurta
Çörek otu

Evde hamur yapmak için

5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)
Derin bir kap içinde kıvam alana kadar iyice yoğrumalı ve hamur yoğurulduktan sonra yaklaşık 10 dakika dinlenmeye alınma

Ispanaklı Börek nasıl yapılır

Ispanaklı börek yapımı için ilk olarak Ispanakları temizleyerek haşlayalım.
İç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
Kavrulduktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip biraz karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Üst üste aldığımız yufkaları ortadan iki keselim ve bir tanesini alalım.
Üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim.
Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim.
Yufkamızı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak gül şeklinde yapıp yerleştirelim.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yağlayalım ve iç harcından serperek ne çok sıkı ne de çok gevşek olmayacak şekilde saralım.
Gül şeklini verip tepsinin ortasına yerleştirdiğimiz yufkanın etrafında dolayalım. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayalım.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve çörek otu serperek fırına verelim.
Böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Üzeri kızaran ıspanaklı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun…

Bu el açması ıspanaklı börek tarifi, taze malzemelerle hazırlanması ve adım adım anlatımıyla, herkesi bir börek ustasına dönüştürecek. Ispanaklı börek, artık sadece lezzetiyle değil, görüntüsüyle de sofralarınızın baş tacı olacak. Ev yapımı böreklerin lezzeti bir başka olur derler; işte bu tarif ile o lezzeti her seferinde evinizde yeniden yaratabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sofralarınızdan eksik etmeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi