Anadolu'nun eşsiz lezzeti haşhaşlı çörek, şimdi evlerinizde! Bu kolay ve lezzetli tarifle, haşhaşlı çörek yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.

Haşhaşlı çörek yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif burada! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifle, kahvaltılarınıza lezzet katacaksınız.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Evinizde Anadolu lezzetlerini yaşamak istiyorsanız, bu haşhaşlı çörek tarifi tam size göre. Adım adım tarifi takip ederek, mükemmel çörekler yapabilirsiniz.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 veya 6 su bardağı un (miktarı unun kalitesine göre değişebilir)

İçi için;

250 gr sarı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı)
1 su bardağı ceviz için (isteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun hafif ele yapışan bir kıvamı olucak toparlamak için elinize biraz sıvı yağ sürün kolayca toparlanacaktır.
Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın iç kısmı için haşhaş ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın .
Elinizle kare şekli verin ve üzerine haşhaşlı harçtan sürüp uzun kısımdan rulo yapın.
Tam ortasından bıçak ile kesip birbirinin tersi yönüne doğru döndürün.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
Bütün bezeler bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
Son olarakta ayrılmış olan yumurta sarısını üzerine sürün önceden ısıtılmış 180° fırına verip 30-35 dakika kızarana kadar pişirin

Bu lezzetli ve pratik haşhaşlı çörek tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif, haşhaşın eşsiz aroması ve çöreğin kıyır kıyır dokusuyla tüm sevdiklerinizi mutlu edecek. Şimdi mutfağa girme ve bu lezzetli çörekleri yapma zamanı!

Editör: Haber Merkezi