Un helvası, hem pratik hem de enfes bir tatlı seçeneği. Bu yazımızda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz un helvası tarifini ve dikkat etmeniz gereken önemli noktaları bulacaksınız.

Mis gibi un helvası yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu yazıda! Ev yapımı, kıvamında ve lezzetli bir un helvası için izlemeniz gereken adımları sizler için sıraladık.

Un helvası, sofralarımızın olmazsa olmazı. Bu makalede, tam kıvamında bir un helvası yapmanız için gereken malzemeleri, püf noktaları ve aşama aşama tarifi bulacaksınız.

UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın.

Tencereye şekeri ve suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 

Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir. 

Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.

Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin. 

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.

Muhteşem Limonlu Kek tarifi: Herkes nasıl yaptığınızı soracak! Muhteşem Limonlu Kek tarifi: Herkes nasıl yaptığınızı soracak!

Püf Noktaları

Unu rengi dönene kadar kavurmalısınız.
Daha fazla kavurarak yakmamalısınız.
Yukarıdaki ölçüler için unu 15 dakika kavurmak yeterli geldi ancak siz yarım ölçü yapacaksanız 10 dakika kadar kavurabilirsiniz.
Unun üzerine suyu eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
Dilerseniz helvanızın yanında dondurma servis edebilirsiniz.

Un helvası, geleneksel Türk mutfağının en özel tatlarından biridir. Yukarıda verdiğimiz tarif ve püf noktaları ile siz de evinizde bu lezzetli tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. İster sade, ister cevizli veya fındıklı; un helvasını dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Tarifimizi denedikten sonra, bu enfes lezzeti dostlarınızla ve ailenizle paylaşmayı unutmayın. Un helvasının tadını çıkartın!

Editör: Haber Merkezi