Tatlı düşkünleri buraya! Geleneksel lezzetlerimizden revaniye modern bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Kremasıyla ağızda dağılan bu muhteşem tarif, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak.

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın zamanı geldi. Kremalı revani ile tanışmaya hazır olun. Bu tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. İşte sizi mutfağa davet eden o muhteşem tarif!

Sofralarınıza yenilik katmak istiyorsanız, işte size mükemmel bir fırsat: Kremalı revani! Bu lezzetli ve hafif tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Adım adım kremalı revani yapımını sizler için derledik.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ardından birkaç damla limon suyu katıp karıştırarak ocağın altını kapatın.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre ya rendelenmiş portakal ya da rendelenmiş limon ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabınızı yağlayın. (Büyük boy borcam kullanabilirsiniz.)
Hazırladığınız karışımı yağlamış olduğunuz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haliyle üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek dökün.
Tatlınız şerbeti emerken krema yapımına geçin.
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı kremayı ve vanilyayı pişirdiğiniz kremaya dökün ve mikserle karıştırın.
İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine yayın.
Tatlınız biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerini Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Kremalı revani tatlısı, tatlı severlerin gönlünü fethedecek bir lezzet. Hem hazırlaması kolay hem de son derece lezzetli bu tatlı, özel günlerinizin ve günlük lezzet kaçamaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyerek sunabileceğiniz bu tatlı, her yudumda tatlı bir mutluluk vaat ediyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanan kremalı revani tarifimizi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi