Ev yapımı tırtıl kurabiye, lezzetli ve eğlenceli yapısıyla herkesin favorisi olacak. Kıtır dokusu ve lezzetiyle bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Bu kolay tarifle, tırtıl kurabiyelerinizi nasıl hazırlayacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Tırtıl kurabiye tarifi, mutfakta pratik ve lezzetli bir şeyler yapmak isteyenler için ideal. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem çocuklar hem de büyükler tarafından çok sevilecek. İşte en iyi tırtıl kurabiye tarifi!

Çıtır çıtır tırtıl kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarif ile evinizde kısa sürede ve kolay bir şekilde tırtıl kurabiye yapabilirsiniz. Pudra şekeri ile son dokunuşu yapılan bu kurabiyeler, her yudumda sizi mutlu edecek.

Tırtıl Kurabiye tarifi

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

Tırtıl kurabiye tarifi ile evde lezzetli ve kıtır kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu basit ve pratik tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek ve sevdiklerinize tatlı bir sürpriz olacak. Soğuduktan sonra kıtır kıtır bir hal alan bu kurabiyeler, pudra şekeri ile tatlandırıldığında daha da lezzetli hale geliyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi