Çıtır çıtır bir dış kabuk, içinde ise ağızda dağılan bir lezzet... Çiğ bademli kavala kurabiyesi tarifimizle çay saatlerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

İster özel günlerinizde ister günlük çay saatlerinizde, bu çiğ bademli kavala kurabiyesi ile sofralarınızı şenlendirin. Herkes bu tarifi sormadan edemeyecek!

Çiğ Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bulamak için;
aldığı kadar un
bolca pudra şekeri

Çiğ Bademli Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bademleri iri iri parçalara ayırıp bir tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini güzelce yoğurun.
Kavrulmuş unu (soğumuş olmalı), beyaz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru orta kalınlıkta açın ve çay bardağıyla ay şeklini verin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde bolca pudra şekerine bulayın.

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Bu benzersiz çiğ bademli kavala kurabiyesi tarifi ile mutfağınızda unutulmaz anlar yaratmaya hazır olun. Her ısırıkta, lezzetin ve inceliğin mükemmel uyumunu hissedeceksiniz. Bu tarif, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet sunuyor. Yapımı pratik, tadı ise paha biçilemez olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi