Gelinim Mutfakta'nın bu haftaki durağı Karadeniz'in yeşillikler içindeki gizli cenneti Artvin'den bir lezzet: Hıngel. Bu geleneksel mantı tarifini evde denemeye hazır mısınız?

Artvin Mantısı (Hıngel), yöresel lezzetlerimiz arasında özel bir yere sahip. Bu tarif ile Artvin'in dağlarını, yeşilini ve serin havasını mutfağınıza getirebilirsiniz.

Sofralarınızı yöresel bir lezzetle taçlandırmaya ne dersiniz? Karadeniz'in en özel lezzetlerinden biri olan Artvin Mantısı (Hıngel), geleneksel ve pratik tarifiyle sizlerle.

Hingel Malzemeleri:

Hamuru için;

2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Bir tutam tuz

İç harcı için;

250 gram kıyma veya beyaz peynir
Biraz tuz ve karabiber

Üzeri için;

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Yoğurt
Tereyağı
Nane (isteğe bağlı)
Pul biber (isteğe bağlı)

Hingel Yapılışı:

Hamur için unu bir kaseye alın. Ortasını açın ve içine yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ardından hamuru streç filmle sararak 30 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. Kıymayı veya beyaz peyniri bir kasede tuz ve karabiberle iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde açın. İsterseniz hamuru merdane yardımıyla da açabilirsiniz. Hamuru mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya çalışın.
Açılan hamuru küçük kare veya dikdörtgen parçalara kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız iç harçtan koyun. Hamuru, kenarlarını kapatıp klasik mantı şeklini vererek kapatın.
Hazırladığınız mantıları kaynar suya ekleyerek pişirin. Mantılar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın.
Servis yaparken mantıların üzerine yoğurt dökün ve tereyağında kızdırılmış nane ve pul biberle soslayarak servis edin.

Editör: Haber Merkezi