Akdeniz'in büyüleyici atmosferini sofralarınıza taşıyacak bir tatlı tarifi arıyorsanız, işte karşınızda Kıbrıs tatlısı! Bu tarif ile tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Kıbrıs tatlısı, geleneksel lezzetlerimizden biri olarak sofralarımızı süslüyor. Bu özel tarifle, adeta bir tatlı şölenine hazır olun ve bu lezzeti evinizde kolayca yapın.

Tatlı düşkünleri için mükemmel bir seçenek olan Kıbrıs tatlısı, yapımı kolay ve lezzetiyle mest eden bir tarif. Adım adım bu eşsiz lezzeti keşfetmeye ne dersiniz?

KIBRIS TATLISI MALZEMELER

3 tane yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN;

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

ŞERBETİ İÇİN;

2 su bardağı su

1 buçuk su bardağı şeker

1 paket vanilya

KIBRIS TATLISI TARİFİ

Öncelikle şerbet malzemelerini kullanarak şerbetinizi pişirin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın. Çünkü şerbet tatlıya soğuk dökülmeli. Bir tencereye su ve şekeri döküp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Hazır olunca ocağı kapatın ve içerisinde vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.

Yumurta ve şekeri köpük köpük bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi

Bir tepsi veya borcamı yağlayın. Ardından kek harcını dökün. 160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumuş şerbeti dökün. Kekin soğuması için bir kenara alın.

Kıbrıs tatlısının kreması için krem şanti hariç tüm ürünleri bir tencereye alın. Muhallebi gibi yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ardından altını kapatın ve krem şantiyi de ekleyerek blendar ile 5 dakika kadar çırpın.

Soğuttuğunuz kekin üzerine kremayı güzelce yayın. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpin. Yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Bu eşsiz Kıbrıs tatlısı tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak bir lezzet deneyimi sunuyoruz. Her aşaması ayrı bir zevk olan bu tatlı, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve tatlı anlarınızı daha da özel kılın.

Editör: Haber Merkezi