Ağlayan Pasta, her yaşın beğenisini kazanacak bir tatlı. Peki, bu nefis lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? Yumuşacık keki ve leziz kremasıyla, işte ev yapımı Ağlayan Pasta tarifimiz!

Evde lezzetli bir Ağlayan Pasta yapmanın sırları nelerdir? İster başlangıç seviyesinde bir aşçı olun, ister deneyimli, bu kolay takip edilebilir tarifle herkesi şaşırtın. Mükemmel Ağlayan Pasta için ihtiyacınız olan her şey burada!

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi

Malzemeler

4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Islatmak için;

Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi Tarif defterinizin yıldızı olacak: Herkesin bayılacağı Soslu Börek tarifi

1,5 su bardağı süt

Kreması için;

2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt

En üstü için;

1 paket hazır çikolata sosu
Paketin üzerindeki tarif kadar süt
50 gram kadar sütlü çikolata

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi

Öncelikle kekimiz için bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp, beyazlaşıp, köpürünceye kadar 5 dakika mikserle çırpalım.
Daha sonra bütün kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve normal çırpıcıyla güzelce karıştıralım. Bu aşamada mikser kullanmayalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütünü ekleyelim ve çırpıcıyla karıştırmaya devam edelim.
Kek harcımızı yağlamış olduğumuz büyük boy kare borcuma dökelim.
Kekimizi önceden 180 derecede ısıtılmış alt üst ayar fırınımızda 20-25 dakika pişirelim. 20 dakika sonra kürdanla kontrol edip, pişmişse fırından çıkartalım.
Kekimizi çıkardıktan 2-3 dakika sonra 1,5 bardak sütümüzü kekimizin her yerine elit bir şekilde dökelim ve kelimizi dinlenmeye bırakalım.
Kekimiz dinlenirken 2 su bardağı soğuk sütün içine 2 poşet kremşantiyi boşaltalım ve krema kovanına gelinceye kadar çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Soğuyan kekimizin üzerine kremşantiyi eşit bir şekilde yayalım.
Çikolata sosumuzu tarifine uygun bir şekilde hazırlayalım ve hazırlayınca ocaktan indirelim ve sütlü çikolatamızı içine ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Soğuması için bir kenara alalım ve üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştıralım.
Çikolata sosumuz soğuyunca kaşıkla pastamızın en üstüne yavaş yavaş dökelim. Bu aşamada dikkat edin. Tencereden direkt boşaltmayın. Yoksa kremşanti ve çikolata sosu birbirine karışır. Kaşık yardımıyla her yerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Pastamızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Bir gece dinlendirirsiniz çok daha güzel olur.
Dinlenen pastanızı dilediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

İster özel günler için, ister günlük bir tatlı kaçamağı olarak, bu Ağlayan Pasta tarifiyle mutfağınızda fark yaratın. Yumuşacık keki, zengin çikolatalı sosu ve hafif kremasıyla her lokmada tatmin edici bir lezzet sunuyor. Bu tarifi denedikten sonra, Ağlayan Pasta'yı sık sık yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi