Güllaç, geleneksel lezzetlerimizden biri olup, özellikle bayramlarda tercih edilen bir tatlıdır. Bu rehberde, evde güllaç yapmanın püf noktalarını ve en lezzetli tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Gül suyunun eşsiz aromasıyla zenginleşen güllaç, vazgeçilmez tatlısıdır. Bu adımları takip ederek, evde mis gibi gül suyu aromalı güllaç yapabilirsiniz.

Ev yapımı güllaç ile sevdiklerinize özel bir tatlı sunmaya ne dersiniz? Bu tarif, adım adım lezzetli ve pratik bir şekilde güllaç yapmanıza yardımcı olacak.

GÜLLAÇ MALZEMELERİ NELER?

10 yaprak güllaç
Çekilmiş ceviz
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

File Fıstık
Nar tanesi
Ceviz

GÜLLAÇ NASIL HAZIRLANIR?

Süt ve şekeri tencereye alın, şekerler eriyene kadar ısıtın. Ardından sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Süt kaynar olursa tatlısınız hamur gibi olur. Bu yüzden el yakmayacak şekilde olmasına özen gösterin. Ardından tatlıyı tepsiye alın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine, her yerinin ıslanmasına özen göstererek iki kepçe süt ilave edin. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi yapın. 5. katı ıslattığınızda bu kata ceviz serpin ve üzerine diğer güllaç yapraklarını da ıslatarak serin. Kalan şekerli sütü su bardağına alın. İçine 2 yemek kaşığı gül suyu ilave edin ve tatlının üzerinde gezdirin. Tatlıyı buz dolabında saklayın. Dinlendirmek için en az 2-3 saat bekletin. Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bu güllaç tarifi ile ramazan ayı sofralarınızı zenginleştirebilir, sevdiklerinize özel bir lezzet sunabilirsiniz. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif sayesinde, evde kolayca ve lezzetli bir şekilde güllaç yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu geleneksel tatlıyı evinizde yeniden canlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi