Laz böreği, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Evinizi bu özel lezzetle şenlendirmek için pratik ve kolay adımları takip edin.

Geleneksel Karadeniz tatlısı Laz böreği, misafirlerinizi etkilemenin en lezzetli yollarından biri. Hazır yufka ile hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak.

Ev yapımı Laz böreği ile sofralarınıza Karadeniz esintisi getirin. Bu detaylı rehber, adım adım muhteşem bir Laz böreği yapmanız için size yol gösterecek.

LAZ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

14 adet baklava yufkası

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

150 gram tereyağı

4 adet yumurta sarısı

7 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı nişasta

4 çorba kaşığı pirinç unu

1,5 bardak toz şeker

1 su bardağı su

LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Muhallebiyi hazırlamak için, sütü tencereye koyun. Üzerine şeker ilave edin ve erimesi için kaynayana kadar ara ara karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritin. Diğer tarafta şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye koyun ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca da 4 dakika kadar kaynatarak ocaktan alın.

14 adet yufkanın yarısını tepsiye her katı eritilmiş tereyağı ile yağlayarak dizin. Yufkaların yarısı yağlanınca ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi yufkaların üzerine dökün. Kalan yufkaları da diğer yarısı gibi her katını yağlayarak dizin. En üstüne de kalan eritilmiş tereyağını dökün ve kareler halinde kesin.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca ve iyice soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün.

Karadeniz'in geleneksel tatlısı Laz böreği ile sofralarınızı şenlendirmeye hazır olun. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Laz böreği, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet sunuyor. Misafirlerinizden tam not alacağınız bu tatlı, özel günlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Şimdi deneme zamanı, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi