Un helvası, sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından. Peki, bu lezzetli ve pratik tatlıyı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte baştan sona un helvası yapımının püf noktaları!

Ev yapımı un helvasıyla misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, tereyağının ve unun muhteşem uyumunu sofranıza taşıyor.

Birçok kişinin çocukluk anılarında özel bir yeri olan un helvası, aslında evde yapabileceğiniz en basit tatlılardan biri. İşte malzemeleri ve yapılışıyla un helvası tarifi!

Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi Lezzetli ve pratik: Kahvaltılarınızı baştan yaratacak Krep Börek tarifi

Un Helvası Malzemeleri

2 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı şeker (daha az şekerli isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt veya su
Arzuya göre bir avuç ceviz içi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası yapımında süt veya su kullanabilirsiniz. Öncelikle şekeri ve sütü bir kaba alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Un helvası pişirilecek tencerenin içerisine tereyağını alalım.
Un ve ceviz içini ekleyelim.
Orta ateşte karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika rengi kahverengine dönmeye başlayıncaya dek kavuralım.
Ocağın altını kısalım.
Kavurduğumuz unun üzerine kenarda beklettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayalım. Bu aşamada yavaş olmak ve karıştırmaya devam etmek önemli.
Sürekli karıştıralım.
Başlarda sulu bir kıvam olsa da zamanla kıvam almaya başlayacaktır.
Helva kıvam aldığında ocağı kapatalım.
Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Sıcakken servis edebilirsiniz.

Un helvası yapımı, aslında düşündüğünüzden çok daha basit ve zevkli bir süreç. Bu tarifle, geleneksel lezzetleri evinize taşıyabilir, herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi