Çay saatlerinizi taçlandıracak, her ısırıkta mutluluk hissettirecek browni tadında ıslak kek tarifi ile tanışmaya hazır olun. Bu tarif, kek ve browni arasında kalan lezzetiyle sofralarınıza şenlik katacak.

Eğer mutfakta yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, browni tadında ıslak kek tam size göre. Bu basit ve lezzetli tarif, çikolatanın verdiği mutluluğu ikiye katlayacak.

Her diliminde çikolatanın yoğun lezzetini hissedeceğiniz browni tadında ıslak kek, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Bu tarifi denemek için özel bir gün beklemenize gerek yok, her anı özel kılacak.

Islak Kek Tarifi

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*22 cm.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir.
Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Siz dilediğiniz şekilde de süsleyebilirsiniz.
Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir.

Browni tadında ıslak kek tarifi, çikolata severler için vazgeçilmez bir alternatif sunuyor. Bu kek, özel günlerde, misafir ağırlamalarında veya sıradan bir günü tatlandırmak için ideal. Hazırlaması kolay ve eğlenceli olan bu kek, ıslak yapısıyla da dikkat çekiyor. Kekin sosu güzelce çekmesi için biraz sabır gerektiren bu tarif, beklediğinize değecek lezzetli sonuçlar sunacak.

Editör: Haber Merkezi