Ev yapımı kurabiyelerin vazgeçilmez tadını çay saatlerinize taşıyın. Tuzlu kavanoz kurabiyesi ile hem pratik hem de uzun süre taze kalan bir atıştırmalık yaratın.

Bir fincan çayın yanına eşlik edecek mükemmel atıştırmalık arayışındaysanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi ile tanışma zamanı. Bu tarif, lezzeti ve uzun süre tazeliği ile çay sohbetlerinizi şenlendirecek.

Kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi daha da özel kılın. Tuzlu kavanoz kurabiyesi, yapımı kolay ve saklaması pratik özellikleriyle dikkat çekiyor.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifimizle çay saatleriniz artık daha lezzetli ve keyifli geçecek. Hem kolay yapımı hem de haftalarca tazeliğini koruyabilmesi sayesinde, bu kurabiye tarifi mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri olmaya aday. Çay sohbetlerinizde yeni lezzetler arayanlara özel bu tarifi deneyin ve misafirlerinizin beğenisini kazanın. Pratik ipuçları ve lezzetli sonuçlarıyla, tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi, çay saatlerinizin yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi