Fırında pişen tavuk, sofraların vazgeçilmez lezzeti. Bu enfes soslu tavuk tarifi ile akşam yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

Fırında soslu tavuk yapmanın sırları bu tarifte gizli. Hem doyurucu hem de lezzet dolu bu tarifi denemek için hazır mısınız?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz fırında soslu tavuk tarifi, herkesi etkileyecek. Yumuşacık ve lezzetli bu tavuğu yapmak için gerekenler burada.

MALZEMELER

6 adet tavuk baget
Sosu için:
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Zeytinyağı, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharları bir kaba alın ve iyice çırpın. Sonrasında içerisine tavuk bagetleri koyun ve iyice karıştırın. Kabın üzerine streç bir filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bagetlerinizi dizin. Üzerine kalan sosu gezdirin ya da fırça yardımıyla sürün. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Sarımsak ya da sebzeleri ortadan ikiye bölüp fırındaki tavuk tepsisine koyabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Bu fırında soslu tavuk tarifi, lezzetli ve pratik bir akşam yemeği seçeneği sunuyor. Hem doyurucu hem de protein bakımından zengin olan bu tarif, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Muzlu pastaya alternatif olarak sunabileceğiniz bu enfes yemeği, pilav, makarna veya salata ile tamamlayarak mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz. Şimdi sıra sizde, bu kolay tarifi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın.

Editör: Haber Merkezi