Ramazan ayının manevi atmosferi, paylaşmanın ve bir arada olmanın güzelliği ile birleşince, iftar sofralarında tatlı bir finale kimse hayır diyemez. Kıbrıs tatlısı, hafif şerbetli yapısı ve fıstık dolu içeriği ile bu özel anlara eşlik ediyor.

Iftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılar, Ramazan ayının ruhunu yansıtır. Kıbrıs tatlısı ise hem hafif hem de lezzetli yapısıyla, iftar sonrası için mükemmel bir seçenek sunar.

Ramazan ayında iftar sofralarını şenlendiren tatlılar arasında Kıbrıs tatlısı, bol fıstıklı ve hafif şerbetli yapısı ile öne çıkıyor. Bu lezzetli tatlıyı evde hazırlamak sandığınızdan daha kolay.

Kıbrıs tatlısı, Ramazan ayının olmazsa olmaz lezzetlerinden biridir. Bu tatlı, iftar sofralarınıza hem renk katar hem de hafif bir tatlı arayışında olanlar için ideal bir seçenektir.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Keki İçin:

3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri İçin:

1 su bardağı Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.
Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.
Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.
Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra Kıbrıs tatlısını süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Kıbrıs tatlısı, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, ağızlarınızı şenlendirecek enfes bir seçenek. Hazırlaması kolay, lezzetiyle mest eden bu tatlı, Ramazan ayının olmazsa olmazları arasında yerini alacak.

Kıbrıs tatlısı, Ramazan ayında iftar sofralarını tatlandıran, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir lezzet. Bu tatlıyı evde hazırlamak, paylaşmanın ve birlikte olmanın tadını çıkarmanın yanı sıra, ağızları tatlandıracak harika bir yoldur. Hazırlaması kolay, lezzeti unutulmaz bu tatlı ile Ramazan ayını daha da özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Ebru Çalık