Evde pofuduk poğaça yapmanın tüm incelikleri bu tarifte! Pratik adımlarla, ağzınızda eriyen lezzetli poğaçalar yapmaya hazır mısınız?

Misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtacak, puf puf kabaran poğaça tarifimize göz atın! Basit malzemelerle, muhteşem sonuçlar alacağınız bu tarifi kaçırmayın.

Pofuduk poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte adım adım, evde rahatça yapabileceğiniz yumuşacık poğaça tarifi.

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Pofuduk poğaça tarifimizle, evde kahvaltı ve çay saatlerinizi bir adım öteye taşıyın. Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesin favorisi olacak poğaçaları kolayca yapabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi