Renkli ve lezzetli bir pasta yapmayı kim istemez ki? Ispanak pastası, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek bir tarif. Nasıl mı? İşte adım adım tarifimiz!

MALZEMELER

Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi Herkesi tatlıya doyurun: Çikolatalı Kozalak Kurabiye tarifi

Keki için:

3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi (400 gr ıspanağı blenderdan geçirin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un

Arası için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

TARİF

İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayın ve rondoda güzelce püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sütü ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın.
Ayrı bir tarafta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Soğuyan kek borcamdan kolaylıkla çıkacaktır.
Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondo da çekin ya da elinizle ufalayın. Kek tababını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıstalabilirsiniz.
Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın.
Nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Ve işte karşınızda, hem göze hem de damağa hitap eden ıspanak pastası! Sağlıklı malzemeleri ve şaşırtıcı lezzetiyle bu pasta, herkesin favorisi olmaya aday. Evde deneyebileceğiniz bu kolay ve lezzetli tarifle, tatlı anlarınıza renk katın. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi