Renkli ve lezzetli bir tatlıyla iftar sonrasını taçlandırmaya ne dersiniz? Ispanaklı pasta, hem göze hem de damağa hitap eden enfes bir seçenek sunuyor.

Sağlıklı tatlı arayanlar, dikkat! Ispanakla yapılan bu pasta tarifi, iftar sonrası için mükemmel bir alternatif. Hem hafif hem de besleyici bir seçenek arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

İftar sofralarınızı renklendirecek, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Ispanaklı pasta, tüm bu özellikleri bir arada sunuyor. Hem kolay hem de doyurucu!

ISPANAKLI PASTA TARİFİ

MALZEMELER

Bu kurabiyeye kimse hayır diyemiyor: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye kimse hayır diyemiyor: Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi

2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
300 gram ıspanak
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı labne peyniri
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)

Süslemesi için:

10-15 adet çilek

TARİF

Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ispanaklı pasta tarifi ile iftar sonrası tatlı krizlerinize lezzetli ve sağlıklı bir çözüm getirin. Bu eşsiz tarif, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve iftar sofralarınıza renk katacak. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi