Hibeş, Antalya mutfağının gizli kalmış lezzetlerinden biri. Humusa rakip olan bu meze, pratikliği ve eşsiz tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Antalya'nın cevabı humusa, Hibeş! Bu lezzetli ve pratik meze tarifiyle, misafirlerinizin gönlünü fethedin. Hem kolay hem de muhteşem bir lezzet arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.

Humusun tahtına rakip olan Antalya'nın enfes lezzeti Hibeş ile tanışmaya hazır mısınız? Bu pratik ve lezzetli meze, davet sofralarınızın yıldızı olacak.

HİBEŞ MALZEMELERİ NELERDİR?

1 su bardağı tahin

3 diş sarımsak

2 adet limon

Kafkas mantısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Kafkas Mantısı tarifi Kafkas mantısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Kafkas Mantısı tarifi

1 tatlı kaşığı kimyon

1 kahve kaşığı kırmızı toz biber (acı)

1 kahve kaşığı tuz

HİBEŞ NASIL YAPILIR?

Çukur bir kap içine tahini, ezilmiş sarımsak dişlerini, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu koyunuz; çırparak karıştırınız.

Limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırarak tahine yediriniz. Boza kıvamı bir karışım tutturunuz. Karışım fazla yoğun ise ½ veya 1 kahve fincanı suyu azar azar ekleyip, karıştırarak kıvam tutturunuz.

Hibeşi servis kabına aktarıp, sofraya veriniz.

Notlar

Hibeş hem meze hem de sos olarak Antalya sofralarında yer alır. Örneğin; haşlanmış patates, taze veya kuru fasulye üzerine gezdirilir. Farklı lezzetler elde edilir.

Bazı uygulamalarda inceltme işi, su yerine zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır.

İstiyorsanız hibeşe, ilave olarak karabiber koyabilirsiniz.

Ünlü Arap mezesi humusun Antalya uygulamasını elde etmek istiyorsanız hibeşe, haşlanmış veya ezilerek püre haline getirilmiş nohut katınız. Hibeş adı altında humus tatmış olursunuz.

Antalya'nın geleneksel lezzeti Hibeş, hem kolay yapımı hem de muhteşem tadıyla her sofranın gözdesi. Bu tarif ile misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunacak, Antalya mutfağının zenginliğini sofralarınıza taşıyacaksınız. Deneyin ve farkı hissedin!