Rum böreği, Ege bölgesinin benzersiz tatları arasında yer alıyor. Bu özel tarif, hamursuz ve yufkasız oluşuyla bilinen, lor peyniri ve patlıcanın eşsiz birleşimiyle misafir sofralarını süslüyor.

Misafirlerinize farklı ve lezzetli bir alternatif sunmak istiyorsanız, Ege mutfağının vazgeçilmez tatlarından Rum böreği tam size göre. İşte adım adım kolay Rum böreği yapımı!

Lor peyniri ve patlıcanın lezzetli buluşması Rum böreği, Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sofralarınıza farklı bir tat katın.

Rum Böreği Tarifi

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Malzemeler

150 gram lor peyniri
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı doğranmış dereotu
Tuz
1 patlıcan

Rum Böreği Tarifi:

Patlıcan kabuklarını alacalı şekilde soyup, 1 santimetre kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyerek, tuzlu suda bir süre bekletip kurulayalım.

Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu ve tuzu harmanlayalım.

Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde, yarım küre oluşturacak biçimde şekillendir elim.

Bir tavada, iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartalım.

Kâğıt havlu üzerine yağı alındıktan sonra sıcak olarak servis yapalım. Yemeğimiz hazır.

Editör: Haber Merkezi