Elma ve tarçın, vazgeçilmez lezzet ikilisi olarak mutfaklarımızda yerini alıyor. Bu iki lezzeti birleştiren elmalı tarçınlı çatlak kurabiye tarifi ile mutfakta pratik ve lezzetli anlar geçirebilirsiniz. İşte adım adım hazırlanışı...

Aniden gelen misafirlere ne sunacağınızı düşünmek artık sorun değil. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz elmalı tarçınlı çatlak kurabiye ile sofralarınızı şenlendirin. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bu kurabiyeler, tüm dikkatleri üzerine çekecek.

Malzemeler:

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

- 2 adet orta boy elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Pudra şekeri (süslemek için)

Yapılışı:

1. İlk olarak elmaları rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve elmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.

2. Bir kabın içinde erittiğiniz tereyağını, sıvı yağı ve yumurtaları çırpın. Karışıma tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekleyebilirsiniz.

3. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin. Daha sonra hamurdan küçük parçalar alarak avuç içerisinde açın ve içerisine elma harcından koyun. Hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri üzeri çatlayana kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.

5. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi