Ani tatlı krizleriniz için hızlı ve pratik bir çözüm arıyorsanız, sadece 3 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifini mutlaka denemelisiniz. Hem kolay hem de lezzetli!

Misafirlerinizi etkilemek için saatlerce mutfakta vakit geçirmenize gerek yok. Sadece 3 malzeme ve 3 dakika ayırarak, onlara lezzetli kurabiyeler sunabilirsiniz. İşte, kurtarıcı tarifiniz!

Pratiklik ve lezzet bir arada! Eğer mutfağınızda vakit geçirmek istiyor ama uzun tariflerden kaçınıyorsanız, sadece 3 malzemeyle hazırlayacağınız bu kurabiye tarifi ile tanışın. Hem hızlı hem de enfes!

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (2. 5 su bardağından biraz fazla)

İsteğe göre;

Fındık ve benmari usulü eritilmiş çikolata

3 Malzemeli 3 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Hamurunun hazırlaması 3 dakikayı bile almayan, çok pratik, kıyır kıyır bir o kadar lezzetli, özellikle ani misafirlere birebir nefis bir kurabiye…

Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi Bu poğaçayı yiyen bir daha istiyor: En iyi Peynirli Poğaça tarifi

Sıvıyağ ve pudra şekeri aldığı kadar unla yoğurulur. İstenildiği gibi şekillendirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir(Bu süre fırından fırına değişebilir. Kontrollü şekilde pişirin). Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına alınıp, afiyetle tüketilir.

Şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilirsiniz. Dağılan bir hamur olduğu için şekil verirken, hamuru önce avuç içinizle sıkıp sonra yuvarlayın. Benmari usulü çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip, çikolata donduktan sonra servis edin. 

Editör: Haber Merkezi