Mis gibi demlenmiş çayınızın yanına, el yapımı ve hafif bir lezzet arıyorsanız, pudra şekeri ile hafifleştirilmiş yaprak kurabiye tam size göre. Bu kurabiye, lezzetiyle olduğu kadar görselliğiyle de sofralarınızı süsleyecek.

Pudra şekerinin hafif dokunuşuyla hazırlanan yaprak kurabiye tarifimiz, çay saatlerinize yeni bir tat katacak. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, adeta damağınızda dans edecek.

Yaprak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
9 çay bardağı un

Yaprak Kurabiye Yapılışı

Bir yoğurma kabında margarini, pudra şekerini, sıvı yağı ve yumurtayı silikon bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Ardından nişasta, vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.

Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından çıkartın ve elinizle ceviz büyüklğünde parçalar kopartarak yaprak şekli verin.

Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra bir bıçak yardımıyla üstlerine yaprak deseni verin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.

Fırından aldıktan sonra kurabiyeler tamamen soğuyana dek tepsiden almayın. Soğuduktan sonra bir servis tabağına alın ve servis edin.

Püf Noktası:

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Hamur işlerinde hamuru hazırlarken ilk etapta elinizle karıştırmak istemiyorsanız silikon bir spatula kullanabilirsiniz. Silikon spatula hem hamur kabınızı güzelce sıyıracak ve tüm malzemeyi kullanmanızı sağlayacak, hem de ilk etapta hamurun elinize yapışmasını önleyecektir.

Editör: Haber Merkezi