Herkesin aradığı o mükemmel, ağızda dağılan ev yapımı kurabiyenin sırlarını keşfedin. Sağlıklı ve lezzetli tariflerimizle kurabiye yapmanın keyfini çıkarın!

Ev yapımı kurabiyelerin nasıl daha uzun süre taze kalabileceğini merak ediyor musunuz? İşte adım adım bayatlamayan kurabiye yapımının incelikleri.

Çay saatlerinin yıldızı olacak, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kurabiye tariflerimizle tanışın. Hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıklar sizi bekliyor!

Malzemeler

2 adet yumurta
150 gram margarin
1 su bardağına yakın sıvı yağ
3 yemek kaşığı kadar yoğurt
1 avuç içi kadar hindistan cevizi
4 Türk kahvesi fincanı kadar toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
Aldığı kadar un
Un haline getirilmiş fındık
Yumurta akı

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtanın bir tanesinin akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın akını küçük bir kaba koyarak bekletin.

Ardından yumurtanın sarısını ve diğer yumurtanın tamamını derin bir yoğurma kabının içine koyun. Üstüne unun haricindeki tüm malzemeleri ilave ederek eliniz ile iyice yoğurun.

Sonrasında unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini bir elek yardımı ile eleyin ve karıştırın. Bu üç malzemeyi de yoğurma kabının içerisine ilave edin. Kurabiye hamurunun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek hamuru eliniz ile güzelce yoğurun.

Hamur yeterli kıvama geldikten sonra bir oklava ya da merdane yardımı ile hamuru iyice açın. Çeşitli şekillerdeki kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.

Daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta akını küçük bir çatal ile çırpın. Ardından mutfak fırçası ile birlikte yumurta akını şekilli hamur parçalarının üstüne sürün. Hamurların üstüne rondodan geçirmiş olduğunuz fındıkları serpin. Bu işlemi tüm kurabiye hamurları için tek tek uygulayın. Fındıkların dökülmemesi için üstlerine biraz bastırın.

Yoğurt ve yumurta ile sabahlarınıza heyecan katın: Efsane Çılbır tarifi Yoğurt ve yumurta ile sabahlarınıza heyecan katın: Efsane Çılbır tarifi

Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamuru parçalarını, yağlanmış ya da üzerine bir yağlı kağıt serpilmiş olan fırın tepsisinin üstüne bir miktar aralıklı olarak yerleştirin. Devamında önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine bu fırın tepsisini koyun. Bayatlamayan kurabiyeleri fırında 180 derecede yaklaşık 30 ya da 35 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın. Bir süre beklettikten sonra servis edin.

Püf Noktası

Kurabiyeler geç bayatlayan kurabiyeler oldukları için bu kurabiyeleri uzun süre bir saklama kabından ya da bir kavanozda kolayca saklayabilirsiniz. Dilerseniz kurabiyelerin üstüne fındık serpmeden tamamen sade kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

Evde hazırladığınız kurabiyeler artık dışarıda satılanlardan daha lezzetli ve uzun ömürlü olacak. Bu tariflerle, kurabiye yapmanın keyfi ve ustalığı tamamen sizin ellerinizde. Her ısırıkta ev yapımı kurabiyelerin tazeliğini ve lezzetini hissedeceksiniz. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarifleri denemeye başlayın!

Editör: Haber Merkezi