Dereotunun ferahlatıcı aromasıyla hazırlanan bu poğaça tarifi, hem lezzetli hem de pratik. İşte adım adım kıyır kıyır dereotlu poğaça yapımı...

Ev yapımı dereotlu poğaçalarınızla misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin bayılacağı poğaçalar yapmanızı sağlayacak.

Çıtır çıtır ve ağızda dağılan bu dereotlu poğaça tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz leziz tarifimiz...

Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

(200 ml su bardağı ölçüsüyle)

125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
Yarım su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Yarım demet kadar ince kıyılmış dereotu (miktarı kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

İç harcı için;

Beyaz peynir

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Üzerine sürmek için;

1 yumurtanın sarısı
Susam
Mavi haşhaş ya da çörekotu

Dereotlu Poğaça Tarifi

Öncelikle kabımızın içine dereotu ve un hariç tüm malzemeleri alıp, güzelce karıştıralım.
Daha sonra unumuzu eleyerek ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu vaktiniz varsa buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Vaktiniz yoksa şekil vermeye başlayabilirsiniz. Dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Bunun için hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlıyoruz.
Düz bir zemin üzerine yuvarlamış olduğumuz hamurumuzu alıp, elimizle hafif bastıralım ve ortasına peynirimizden koyalım.
Peynirimizi koyduktan sonra orta kısımda uçlarını birleştirelim ve güzelce kapatalım.
Birleştirdiğimiz kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize sıralayalım. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Ortalama 25 adet poğaçamız çıkıyor.
Poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve çatalla hafif şekil verelim.
Üzerine isteğe bağlı susam, haşhaş ya da çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Dereotlu poğaça, hem pratik hem de lezzetli bir tarif olarak mutfaklarınızın yıldızı olacak. Bu tarif sayesinde, evde kıyır kıyır dereotlu poğaçaların otantik lezzetini yakalayabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu benzersiz tat deneyimini paylaşabilirsiniz. Dereotlu poğaça, hem günlük atıştırmalıklarınız için hem de özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olacak!

Editör: Haber Merkezi