Bursa'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Muradiye çorbası, soğuk kış günlerinizde sizi içten ısıtacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yöresel tarif...

Bursa mutfağının gözdesi, Muradiye çorbası tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'da yapılan bu lezzetli çorbanın tarifini ve püf noktalarını sizler için derledik.

Muradiye çorbası, Bursa'nın tarih kokan mutfağından sofralarınıza geliyor. Bu lezzetli ve besleyici çorbanın tarifi, evde kolayca hazırlanabilecek şekilde sizler için hazırlandı.

MASTERCHEF MURADİYE ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1 parça tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 adet et bulyon(isteğe göre)

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

TARİF

Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün.

Muradiye çorbası, Bursa mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, her yudumunda sizi Bursa'nın tarihine götürecek. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Muradiye çorbası, hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Soğuk kış günlerinde içini ısıtacak bu geleneksel çorbanın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi