Ev yapımı kurabiyelerin sırrını keşfedin! Ceviz ve fındıkla harmanlanmış, bayatlamayan bu kurabiye tarifiyle mutfakta harikalar yaratın.

Kurabiye yapmanın tüm inceliklerini bu rehberde bulacaksınız! Cevizli, fındıklı ve üzümlü, bayatlamayan kurabiyelerinizle herkesi etkileyin.

Misafirleriniz bu kurabiyelere bayılacak! Ceviz ve fındığın eşsiz uyumuyla hazırlanan, bayatlamayan kurabiye tarifimizle fark yaratın.

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

Az malzemeyle çok lezzet: Pratik Tuzlu Kurabiye tarifi Az malzemeyle çok lezzet: Pratik Tuzlu Kurabiye tarifi

Bu eşsiz cevizli ve fındıklı kurabiye tarifiyle çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek. Bayatlamayan yapısı ve damağınızda bırakacağı enfes tat ile bu kurabiyeler, hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Deneyin ve bu lezzeti kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi